OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Preview

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer
    Toon resultaten

    Previews

    Previews van Managementboek: auteurs van businessboeken vertellen zelf kort waar hun boek over gaat, en wat u eraan hebt.
    1.772 resultaten
    preview
    Coaching en trainen
    29 juni 2022
    Manon Ruijters
    1-2 minuten leestijd
    Met deze kaarten kun je de dialoog met collega’s, leidinggevenden, (professionele) vrienden of familie aangaan rond je ontwikkeling en je ontwikkelidentiteit, om zo stap voor stap meer grip te krijgen op je ontwikkelidentiteit. Een preview.
    preview
    28 juni 2022
    Willem Verdaasdonk
    2-3 minuten leestijd
    ‘Zou u misschien nog iets te drinken gehad willen hebben’. Toen we een serveerster op het terras die zin hoorden uitspreken, wisten we het zeker. Er moet hoognodig een boek komen om mensen beter te leren schrijven. Want, ook al ging het hier om gesproken tekst, op papier is het vaak nog veel erger.  
    preview
    IT-management / ICT
    28 juni 2022
    Laurens Vreekamp
    3-4 minuten leestijd
    Automatisch beelden zoeken in je eigen archief. Podcasts monteren alsof je een tekst wijzigt in Word. Illustraties genereren met tekst, alternatieve koppen bedenken voor een artikel of automatische transcripties maken van tientallen geluidsopnames tegelijk; de mogelijkheden van AI zijn eindeloos.
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    24 juni 2022
    Juriaan Galavazi
    3-4 minuten leestijd
    Hoe blijf je trouw aan jezelf wanneer er ondertussen aan alle kanten aan je getrokken wordt? Door werk, collega’s, je gezin, ouders, vrienden. Je eigen gedachten… In ‘Jij bent de liefde’ geeft Juriaan Galavazi antwoorden. Hij vertelt over zijn boek.
    preview
    Mens en maatschappij
    23 juni 2022
    Michel Porro
    3-4 minuten leestijd
    Het doel van ‘De klimaatalmanak’ is ons te helpen om te begrijpen wat er aan de hand is met het klimaat. Het boek bevat geen makkelijke oplossingen, maar het legt wel een fundament voor een goed gesprek over klimaatverandering. Zodat we samen kunnen bedenken hoe we in actie kunnen komen. 
    preview
    Algemeen management
    22 juni 2022
    Simone van Neerven
    2-3 minuten leestijd
    'Een rebel is maar een lastpak', hoor je vaak in organisaties. Maar is dat echt wel zo? Ze stellen weliswaar veel vragen en komen met bijzondere ideeën, maar is dat niet net wat je nodig hebt om de organisatie verder te brengen? Met dit boekje hoop ik op een leuke en prikkelende manier aan het denken te zetten over rebellerend gedrag en juist de positieve kant daarvan in te zien. 
    preview
    Organisatiekunde
    21 juni 2022
    Madhu Mathoera
    2-3 minuten leestijd
    ‘De inclusieve organisatie’ van Madhu Mathoera helpt om te reflecteren op de eigen diversiteit en de persoonlijke én organisatorische bijdrage aan gelijkwaardigheid en inclusie. In haar preview vertelt ze over haar boek.
    preview
    Mens en maatschappij
    20 juni 2022
    Paul van der Steen
    2-3 minuten leestijd
    Als zomaar ergens in Nederland een harmonie of fanfare door de straten paradeert, kan het zijn dat zich tussen de muzikanten bestuursleden bevinden. Een voorzitter speelt trompet. Een secretaris heeft een trommel voor zijn buik hangen.  
    preview
    Ondernemen
    17 juni 2022
    Ninke van der Leck
    1-2 minuten leestijd
    Wat de gemiddelde ondernemer doet om meer geld te verdienen is… harder werken. Daarom is bijna iedereen superdruk en lijkt het normaal om kostbare tijd met je gezin en je gezondheid op te geven voor je werk.
    preview
    Coaching en trainen
    16 juni 2022
    Wiepke de Heij
    2-3 minuten leestijd
    Trainen is mensenwerk. Iedere training is anders, iedere groep is anders! Met steeds meer (super)diverse groepen wordt het geven van trainingen complexer. Wanneer je ál je deelnemers wilt bereiken en duurzame leerresultaten wilt, voldoen strakke methoden of programma’s niet. Er is méér nodig. Persoonsgericht en waarderend trainen geeft je met behulp van de 7V’s inspiratie en houvast om een rijke en inclusieve leeromgeving te creëren. 
    preview
    Marketing
    15 juni 2022
    Katrien Merckx
    3-5 minuten leestijd
    Afgelopen jaren werden heel wat marketingboeken onder de doopvont gehouden. Boeken die digitale oplossingen benoemen worden wekelijks gelanceerd. Maar het ontbrekende puzzelstuk bleef nog onbeschreven. Tijd om daar verandering in te brengen dachten de auteurs van ‘De Power van Post’. In hun preview vertellen ze over hun boek.
    preview
    IT-management / ICT
    14 juni 2022
    Ron Eringa
    3-4 minuten leestijd
    De meeste organisaties slagen er echter niet in om de volle potentie van agile werken te benutten, omdat cultuur en leiderschap vaak in de weg zitten. Hoe ziet die grote leider er dan uit die zijn organisatie naar het volgende niveau brengt? Of bestaat deze niet? We schreven dit boek vooral om onze leiderschap ervaringen in agile organisaties te delen. Welke aanpak werkt wel, maar vooral ook: wat werkt er niet?
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    13 juni 2022
    1-2 minuten leestijd
    Je leest het goed. Mijn man is een aankloter, en nog een goede ook. Hij schreef er zelfs een boek over, speciaal voor mannen staat er op de voorkant. Ik vond daar wel wat van toen hij het onderwerp met mij deelde. 
    preview
    Leiderschap
    10 juni 2022
    Hessel Kaastra
    2-3 minuten leestijd
    Voor velen is het een doel op zich: CEO worden van een bedrijf. Maar stel je redt het, ben je er dan wel écht op voorbereid? Succes in het verleden is in zo’n geval geen garantie voor de toekomst. ‘The 6 Disciplines of Leadership’ is een bondig veldboek voor de beginnende CEO. Het bevat in een notendop de belangrijkste managementconcepten en sprekende voorbeelden.
    preview
    Verandermanagement
    10 juni 2022
    Elleke van Gelder
    3-4 minuten leestijd
    Waarom wordt het gedoogd om rookpauze te houden, maar moet je sporten in je eigen tijd? Waarom noemen we het eigenlijk eigen tijd? En als de tijd op het werk niet jouw eigen tijd is, van wie is die dan? En waarom hebben we het over work-life-balance? Leef je niet op je werk?
    preview
    Coaching en trainen
    9 juni 2022
    Karen Walthuis
    3-4 minuten leestijd
    Het werken met groepen mensen in ontwikkeling is prachtig en bevredigend en kan soms ook spannend en doodvermoeiend zijn. Het is in wezen aan aaneenschakeling van relationele verleidingen. Daardoor blijf ik het vak zo interessant vinden. 
    preview
    Mens en maatschappij
    8 juni 2022
    Philip J. Idenburg
    3-5 minuten leestijd
    Het programma en het boek ‘Ouder Worden 2040’ is de start van een maatschappelijke dialoog over die ouder wordende samenleving aan de hand van drie scenario’s. Een dialoog als basis voor bewustwording, maar vooral ook als stap naar een gedragen transformatieagenda.
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    7 juni 2022
    Danny Mullenders
    3-4 minuten leestijd
    Hoe zou je leven eruit zien als jij het zelf regisseert? Elke dag moet je keuzes maken, over je loopbaan, samenwerken met lastige collega’s of nieuwe projecten. De meeste mensen laten het zich overkomen. Maar wat wil jij?
    preview
    Mens en maatschappij
    6 juni 2022
    Marnix Geus
    2-3 minuten leestijd
    De meeste mensen willen graag van betekenis zijn, een bijdrage leveren aan een betere wereld, maar ze weten vaak niet hoe. Dit is niet gewoon een mening, dit heb ik geleerd afgelopen jaren in mijn werk voor vluchtelingen en daklozen vanuit mijn werk in The Present Movement.  
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    3 juni 2022
    Marc Gulikers
    3-4 minuten leestijd
    Marc Gulikers onderzocht welke instrumenten je kunt inzetten om mensen gegarandeerd aan het lachen te maken. Hij schreef er een boek over: ‘Zo word je grappig’. Hij vertelt erover in deze preview.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden