OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Preview

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer
    Toon resultaten

    Previews

    Previews van Managementboek: auteurs van businessboeken vertellen zelf kort waar hun boek over gaat, en wat u eraan hebt.
    2.165 resultaten
    preview
    IT-management / ICT
    24 mei 2024
    3-5 minuten leestijd
    Het is bijna een onmogelijke opgave. Je wilt als bedrijf investeren in een nieuw IT-systeem, maar je wil niet onnodig veel geld over de balk smijten. Wat doe je als je twee offertes krijgt: één voor vier ton en één voor 1,2 miljoen euro? De meeste organisaties kiezen voor de vier ton.
    preview
    Algemeen management
    23 mei 2024
    Kim Jansen
    3-4 minuten leestijd
    ‘Het generatie-effect’ van Kim Jansen belooft inzicht in de generatieverschillen op de werkvloer. In het boek legt Jansen onder andere uit hoe generatiemanagement je organisatie beter maakt, en hoe dat er dan uitziet. Een preview. 
    preview
    Communicatie en media
    22 mei 2024
    Malinca Verwiel
    2-3 minuten leestijd
    Omdat ik wil dat jíj impact maakt. Omdat je met humor juíst gezien wordt als competenter en capabeler. Omdat je zelf niet per se grappig hoeft te zijn om humor te gebruiken in je keynote. Omdat je élk onderwerp met humor kan benaderen. Omdat je als spreker met humor onvergetelijk wordt en je toehoorders ambassadeur worden van je verhaal.
    preview
    Financieel management
    21 mei 2024
    2-3 minuten leestijd
    De tijden dat de financiële functie zich alleen maar bezighield met financiële processen en rapporteren zijn voorbij. Technologische veranderingen als AI en tekorten op de arbeidsmarkt gaan een enorme impact hebben. Wat gaat er veranderen en hoe kunnen we daarop anticiperen? Dat is de vraag die de auteurs van ‘De financiële functie van de toekomst’ zichzelf stelden. Een preview.
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    13 mei 2024
    Froukje Weidema
    4-5 minuten leestijd
    Luisteren is een vaardigheid. Een besef dat nog lang niet bij iedereen goed is geland. Het is een vaardigheid die essentieel is voor managers, bestuurders, coaches, gespreksleiders en vele anderen. Hoe fundamenteel de luistervaardigheid ook is, er wordt helaas weinig over gepubliceerd. ‘Luisterboek’ van Froukje Weidema biedt een antwoord op deze lacune. 
    preview
    Algemeen management
    10 mei 2024
    Saskia IJszenga
    2-3 minuten leestijd
    Rond de 80.000-100.000 mensen beginnen per jaar als manager volgens het CBS. Vaak is de beste van het team doorgestroomd. Het is een logische vervolgstap in je succesvolle loopbaan. Van al die managers denkt ongeveer 80% dat ze het best wel goed doen. Maar als je het de werknemers vraagt, dan krijg je een heel ander beeld. Ruim 30% is ontevreden over zijn manager. En dat is niet voor niks.
    preview
    Leiderschap
    9 mei 2024
    Bart van der Velpen
    3-4 minuten leestijd
    Een groep succesvol aansturen lukt pas als je niet alleen oog hebt voor de individuele medewerkers, maar ook voor de aparte entiteit die de groep op zichzelf is. Elke groep heeft namelijk een deelnemer meer dan je denkt: Het Groepswezen. Bart van der Velpen schreef er een boek over.
    preview
    Leiderschap
    7 mei 2024
    Iwan Bean
    3-4 minuten leestijd
    ‘Van inclusief leiderschap naar inclusief meesterschap - En wat jij als persoon, professional én organisatie nodig hebt om dit te bereiken’  gaat over nu. Over het ongemak dat er op dit moment in onze maatschappij is over diversiteit, inclusie, racisme, discriminatie en seksisme.
    preview
    IT-management / ICT
    6 mei 2024
    Aaron Mirck
    3-4 minuten leestijd
    Generatieve AI kan organisaties met veel uitdagingen helpen, maar het is ook een hype die andere oplossingen overschaduwt, aldus TEDx-spreker en tech-expert Aaron Mirck. En hoe duurzaam is het gebruik van AI als de technologie voor veel CO2-uitstoot zorgt? Mirck schreef ‘AI, voorbij de hype’. Hij vertelt erover in zijn preview.
    preview
    Marketing
    3 mei 2024
    Antal de Waij
    3-4 minuten leestijd
    De wereld van AI is op z’n zachtst gezegd overweldigend. Artificial Intelligence lijkt de oplossing voor bijna elk thema. Dus hoe zit dat nu met AI en je content? Hoe kan AI bijdragen aan jouw contentstrategie? Hoe helpt AI om je klanten te bereiken? Met ‘Content & AI’ leer ik je niet alleen hoe je klanten kan werven en behouden met strategische content. Maar ook hoe je daar AI op praktische wijze voor inzet.
    preview
    IT-management / ICT
    29 april 2024
    Frank van Outvorst
    3-4 minuten leestijd
    In het jaar 2000 hebben we de eerste versie van het BiSL-framework in boekvorm gepubliceerd. Het is een fantastische ervaring om te beleven dat in de afgelopen kwart eeuw het BiSL-framework is uitgegroeid tot de standaard in Nederland voor functioneel beheer en informatiemanagement.
    preview
    Verandermanagement
    25 april 2024
    Carola Wijdoogen
    2-3 minuten leestijd
    Met dankbaarheid kijk ik terug op de reis die me leidde naar het schrijven van ‘Duurzaamheid is kleur bekennen’. De vonk die dit boek deed ontstaan, ontvlamde vorig jaar in de aanloop naar de tiende editie van de verkiezing van de MVO-manager van het jaar.
    preview
    Leiderschap
    24 april 2024
    2-3 minuten leestijd
    Leiders kunnen het verschil maken door te focussen op de mens in al zijn facetten. Want waar leiders vaak beoordeeld worden op inhoud en taak, blijkt juist dat aandacht voor de sociale kant een gezonde werkomgeving schept. Een omgeving waarin mensen kunnen groeien en bedrijven succes bereiken. Hoe je dat doet? Dat hebben we beschreven in ‘Hét boek voor leiders’.
    preview
    Mens en maatschappij
    24 april 2024
    Dennis Heijn
    2-3 minuten leestijd
    Na eerder non-fictieboeken geschreven te hebben over leiderschap en mijn visie op het (bedrijfs)leven (o.a. Je kan bomen alleen ontwijken als je vaart hebt. Anders handelen door anders te kijken, 2014), had ik de behoefte om me een keer aan fictie te wagen.
    preview
    Leiderschap
    23 april 2024
    Jeanneke Bruning
    2-3 minuten leestijd
    Iedere leidinggevende wil een topteam. Helaas zijn de meeste teams dat niet. Als jij beter ziet wat er in jouw team gebeurt, dan kun jij met mijn praktische oplossingen jouw team in beweging krijgen. 
    preview
    Leiderschap
    22 april 2024
    Marielle Heijltjes
    3-4 minuten leestijd
    In  ‘Over moed gesproken’ beschrijft Marielle Heijltjes vier aspecten die voor jouw impact als leider mede bepalend zijn. Wanneer je met deze aspecten aan de slag gaat, krijg je meer zicht op hoe je de eigen leidersrol vormgeeft en leer je om eigen effectieve - en niet effectieve - patronen te herkennen. Een preview.
    preview
    IT-management / ICT
    18 april 2024
    Remy Gieling
    1-2 minuten leestijd
    Veel bedrijven willen iets met AI, maar weten niet wat. In hun nieuwste boek ‘Handboek AI Strategie’ nemen Remy Gieling en Job van den Berg je als lezer stapsgewijs mee hoe je écht resultaat boekt met AI. Een preview.
    preview
    Ondernemen
    17 april 2024
    Leen de Bruyne
    2-3 minuten leestijd
    Als ondernemer van een veelbelovende start-up wil je niks liever dan x 100 gaan. 100 x zo groot worden, 100 x meer waarde, omzet en winst... Deze ronkende tekst is te vinden op mijn boek ‘Een start-up bouwen zonder gek te worden’. Een persoonlijk boek met 100 korte, prikkelende verhalen over thema’s die de mentale gezondheid van ondernemers kunnen beïnvloeden.
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    16 april 2024
    Bart Verhaagen
    3-4 minuten leestijd
    Vastzitten in jezelf en meer willen bereiken op je werk en in je relatie? Bart Verhaagen belooft je een nieuwe methode in handen om alle vormen van beïnvloeden te leren: Het Beïnvloedingskompas. Hij schreef er een boek over met de titel ‘Laat die overtuiging los!’ Een preview.
    preview
    Verandermanagement
    15 april 2024
    Jempi Moens
    2-3 minuten leestijd
    Hoe krijgen we mensen mee in de uitvoering van een geformuleerde visie, ambitie of doelstelling? Het is één van de meest prangende vragen van directies en teamleiders. De rationele, bedrijfskundige modellen van gedragsverandering hebben geleid tot een mechanische aanpak en werkwijze die niet (meer) werkt, die vele mensen ontmoedigt, stress bezorgt of zelfs ziekmakend is.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden